CafeMom Tickers

~Followers~

12 October 2010

Holiday Terengganu Day 1

.

.

.

Weekend baru ni mama ade wedding invitation kat Felda Chini 3...

perbualan di meja makan..


Mama:     Hari sabtu ni ade org jemput kawen kat chini..
Papa:        okeh..tak de pape nak wat mgu ni kan..
Mama:     X de pon..
Papa:        Papa nak jalan la..
Mimi:       Ha..papa nak g jalan mane..(kepelikan tiba2 nak jenjalan)
Papa:        Papa nak cr SONGKET la...kite g kuala terengganu jom..
Mama:     Haaaaa....jauhhhnyeee..
Mimi:       Papa nak bli songket wat pe...
Papa:        Eh biar la...papa dah 25 tahun x bali songket..
Mama & Mimi:  hahahahahahahahahaha..gelak x hingat...


Sabtu, 9/10/2010

Pagi2 hari dah bangun dah..excited nak berjalan...dah lama kot kiteorg x jalan jejauh 1 family 'sahaja'...miss all d moment nak jalan ngan family...

so this is d time...

ngah packing2 papa pesan..bw la baju basahan nak mandi2...

wah..dalam kepala dah riang gumbira dah...
dah lama giler x mandi manda...papa pon trus je survey internet room rate kat gambang resort...

dah siap2 sume kami pon bergerak menuju Felda Chini 3...

perjalanan amik mase lebih kurang 4 jam dari KL....

dah sampai destinasi..kami pon pergi la nak mkn..perot dah lapar giler...

masok majlis org je sume dah pandang pelik jer...mungkin x pernah tgk muka kami kan...dress up pon lain je dr org2 kat sane...patot nye makan laki ngan pompuan asing2..

tapi kami selambe je makan 1 meja ngan papa...hahahaha..sbb tu kot dorg pandang semacam jer..orang luar datang kenduri...

tapi dpt la juga gmbr pengantin...


serba biru pengantin nye...

selamat pengantin baru...

.

.

.

selepas sahaja selesai di kenduri..kami pon beransur menuju ke Kuala Terengganu...

menggunakan khidmat GPS...arrival time adalah pade pukul 530..skang jam menunjukkan 2.15...oohh..perjalanan masih jauh..

tiba2 papa mencadangkan..."jom la tdo kat gambang resort jer"

hahahahaha..x larat gak nye nak drive sampai kol 5...

kemudian terus menuju ke Gambang Resort City...

setiba nye di sana..kami pon ke reception..

.

Mama:                 Kak nak tanye bilik ade tuk 4 org x..
Receptionist:        Kak kena amik nombor dulu kat sane...

selepas amik nombor tunggu je lakan...tgk kat reception sume nye muka mencuka...xde senyum langsong...sambil2 tunggu tu tgk2 la room rate..pergghhh..mahal juga..x kena ngan tempat x siap lagi..ngan habuk2 berterbangan lg..

dekat 15 minit tgu 1 nombor x gerak2//kiteorg trus serbu je reception..

Mimi:                  bang kami ni nak tanye bilik jer..ade kosong ke x..
Abg Reception:   oh..kejap yer..(sambil die g kat kawan die tanye ape xtau)
                          akak nak tanye ape td yer (tiade senyuman)
Mimi:                 Kami nak tanye ade bilik kosong ke x..

Setelah 10 minit

Abg Reception:  Maaf kak..bilik sume penoh..
Mimi:                 (Meletakkan balak room rate yg amik td kat reception tu juga tanpa berkata ape2                      
                           dengan riak muka sngat tidak puas hati dgn layanan mereka)


Kemudian cadangan trus ke cherating cari hotel yg ade swimming pool..
hahahahaha..sgt lawak sbb nak juga yg ade swmg pool..gua dah gian nak mandi air nih...

menuju ke cherating..papa bg idea buka laptop survey hotel ape ade...

ha...cr jgn x cari..dlm kete je pon jadi nak survey hotel...

1st selection di Legend...

tanye punye tanye..bilik Sea View Suite je ade..rm6++..pergghhh..
tu tuk 2 org je..

xjadi..cari lain jer..

survey punye survey..

jump Awana Kijal Terengganu...

trus call tanye ade kosong ke x...
haaa...ade kosong...rate about rm3++/room

ok la tuh...

trus menuju ke Awana Kijal...

sampai2 trus tanye bilik...alhamdulillah ade..

skali mama tanye ade diskaun tuk pekerja kerajaan...trus kate ade..

dari rm3++ jadi rm2++

oh mmg best la..berbaloi-baloi...

settle bilik papa trus ajak g makan..nampak btul la bapa aku lapar sgt...

tengok muka adik..lapor btul...

signboard la yg tunjukkan menu special yg kami x penah jump..

tapi signboard ni la yg menarik perhatian kami..

ni la menu yg kami cube..sup kambing dan lempeng nyiur..menggunakan kelapa hiris bukan parut..tebal2 kelapa..puas...

ni muka budak dah kenyang..hahahaha..yg belakang tu arfa ngah test tissue dpt halang air hujan x..hahahahahahahhaha

lepas makan je..trus ke awana semula..masok bilik...

masok2 je...spechless..bilik sgt menakjubkan...

waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....


ni la suasana bilik tuh..ni dok 4 org pon xde hal punye...katil besar..puas hati...pphheeeuuuwww..

tadi punye la dah melantak banyak...siap bli bekal lg kat d store...tapi dah sejuk2 nih..sume org lapar..hahahahahaha...x cukup juga nak mkn..kluar lg cr makan...




ni la some picture view mase malam kat awana...

nice kan...

lepas je balik mkn kami pon trus blk bilik n tdooo...
kepenatan berjalan 1 hr...

dari KL sampai ke Terengganu...

akan bersambung Day 2 at Terengganu..

sekian..



No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails