CafeMom Tickers

~Followers~

30 August 2010

Annoyiinnngggg...




Tertanye2 plak..umur ak ni skang bape ek...23 ke 13 taun...



ha btul lah 23...tapi asal mcm budak 13 taun jer...

bukan le jauh pon pegi nye...jalan kejap dah call2...kire baik la juga ak kuar tu minta izin..

tau juga la ak gi mane...

semmakkkkk...



29 August 2010

Eh....





Adik saye memang tau cara nak wat saye habeskan duit saye ok...mentang2 lah saye ngah beria nak blanje orang skang...haiiissshhhh...

die bleh post ini gambar pade saye...


aduhaii..comel kan...huhuhuhu..sangat tau..

alasannye same macam tudung i ok...

yang nih..


ooppsss..gambar makan plak..ahaks...



haaa..back to d story..same kan...

tapi kalo ade handbag mcm ni juga mesti match sgt2...


eh eh eh 


saye ngah minat green plak ke skang...hahahahahaha

FYI

saye punye kaler favourite slalu tukar2 tau...


tapi saye nak kasot nihh...










Baju oh Baju...




Tahun ni memang dah nekad dah nak wat sume baju sendri jer..bukan sebab ape..nak juga la kan blaja jahit baju kan..klo tak sampai bila la nak pandai..tak kan nak bagi tukang jahit baju je kaye..leh la jimat duit upah jahit..silap2 bleh amik tempahan pula nnt..ahaks...nak buka butik la katakan...


tapi sebenarnye...memang la ek susah nak menjahit nih...

the tricky part mase nak potong baju tuh...adoooyyyaiiii..poneng den nak measure sume2 tu...dalam hati takot terkecik jer...kang tak muat tak pasal2 je kena beli kain lain..hahahahahaha..saye kan kecik kan...tapi gigih juga la nak motong nye tu ha..



bila saya nak potong baju abes sume space aku amik....nak wat baju selai jer..tapi kecoh sampai kampong sebelah...hahahahahaha...saya budak baru belajar...so potong kain pon bengkang bengkok..hahahahahaha...


tahun ni nak glamour skit kan..wat la baju kurung moden...klo takat baju kurung biase tu mmg la senang je nak potong..sume straight jer..ni kurung moden ade bnyak plak curve2 nye...nak kena same kan lak tuh....

pening auntieee...


pose2 nih letih je lebih kan...duduk kejap dah penat..baring je konfirm tdoo...aduuhaiiii...bila la nak siap cam ni baju i....



bab tak paham nak wat je dah pening tdo dulu..ahahahahahahaha...klo tukang jahit camni bleh bankrupt...



tapi i masih gigih ok..marii siapkan...






28 August 2010

Bosan ek

eeeee...hari2 pon dok umah juga...
dah xde sape pon nak happy kn i..happy kan diri sendri je la nampak nye...

hr ni.............................


totally nak jahit baju jer..
raye nak dekat dah..
tapi baju pon x siap lagi nih...



kepada awak awak dan awak yang baca nih..
pikirkanlah ape yg bleh wat anda happy...
jgn tau wat org lain marah jer...






26 August 2010

Bila 3 rakan bersame

oh...i mmg suke sgt pade hr tersebut..maklumlah..dah dok umah mane de dah nak buka kat luar kan...ade pluang lak papa izinkan i buka kat luar...seronok x terhingga la...

dapat buka kat luar ape lg..planning la makanan favorite i kan...

akhirnye kami pon setuju nak booking kat Seoul Garden at Plaza Pantai...

slalu nampak dari federal highway je..tapi x pernah pon pegi..ahaks..sebab x tau macam mane nak masok dalam tu sebenarnye..tapi kali ni ade GPS menjadi rakan..so senang la kan..

tapi yg paling i x sabar kan..i ngan ain nak wat surprise celebration birthday shima...awal2 lagi i dah blikan cupcake jer..ahaks..nak beli kek takot x abes lak..celebrate ngan cupcake is something new kan...

ni la cupcake nye...lawa kan..siap bleh tulis name ok...

so skang tiba la picture2 semase berbuka di seoul garden..






tengok la muka2 mereka yg kelaparan nih..ahaks..

tapi lepas tu kami pon keluarkan cupcake yg dah di beli..

"SURPRISE..."

tengok la muka terharu die...

bergambar dulu ngan cupcake nih..



"Happy birthday to yooouuuu..
Happy birthday to youuuuu...
Happy birthday to Shimaaaa....
Happy Birthday to yooouuuu..."


mase ni xde pisau..kami bg idea pakai chopstick jer potong kek..hahahahahaha..klakar giler mase tuh..tp janji potong sudah kan...ihiks..


Ala2 comel jer mereka berdue..ahaks...

Seronok je biler dapat happy kan kawan kan..hati rase best sgt2...
kamu dah menjadi kawan yg paling best saye pernah ade..masa saye happy saye x lupakan kamu dan bila saye bersedih kamu sedia membantu...

thanks cema...this is all for u my dear...


24 August 2010

dup dap dup dap..

pg2 hari dah berdebar2 dah nih...

malam td sempat la study skit psl company nak interview hr nih...pg ni pas sahur ingt nak tdo la dulu..tp hampeh tul...xleh nak lelap langsong..mungkin nervous punye pasal...adeeeiiihhhh...ngantuk mmg la ngantok weiii...tpp...pusing punye pusing..xlelap juga...last2 mama dah kejut dah...lelap pon x..haiiisssshhhh..

saye sgt susah nak lelap skang..nape ek..kena ade teman ker..

ahaks..

gatal sungguh....




23 August 2010

bershopping...=)

wahhhhh..hr ahad mmg slalu di tunggu2 la kan...
tp kali ni lain skit..sbb ak ade duit sendri..hasil keje skjap hr tu kan...

plannning..

planning..

planning...

akhirnye...hasil adalah 2 helai baju untuk saye...1 t-shirt tuk papa(renoma tau)...1 t-shirt tuk hubby...1 handbag tuk mama...

tuk adik2 i dah blanje baju..tp afiq nye i beli wallet..nak bli baju takot x muat lak nnt kn..
hihihihihi

tp mmg amat memenatkan..naik motor je la katekan...

tp ptg tu plak shopping ngan papa..

singgah kat cold storage...berjalan2 di market tuh ternampak la sume ingredient klo nak wat western food..sgt la sronok kan..pas ni leh le slalu wat western style plak...
ahaks...

saye mmg rajin je nak masak skang...

ahaks...

punye la penat 1 hr berjalan kan..hr ni demam..hahahaha..tdo je hr nih...padahal puase tuh..wat keje skit2 jer...hehehehehe...mcm2 pandangan family..bnyk mkn la...kena angin la..jalan jauh la..

tp sebenar nye reality adalah saye penat...

sekiann..




21 August 2010

Kisah pagi hari

Selepas je bersahur..mama pon suruh tanye papa ade nak kemane2 ke hr nih...

papa pon menjawap nak g Celcom...nak stop kan Call Me Tones...sebelom2 ni bnyk kali dah papa wat tuk stop kan CMT nih..tp tetap juga tiap2 mgu deduct rm1...walaupon la rm1 kan..tp klo dah tiap2 mgu bosan la kan..amik duit org jer..

so lepas je bgn pas subuh tuh...try le call Celcom...perrrggghhh..bnyk sgt la die punye extension...nak wat dedication selamat berpuase x y h la buang mase time org call..buat je advertisement kat TV kan senang...

akhirnye selepas 10 minit dengar lagu baru le dpt ckp ngan pegawai perkhidmatan...lega kejap...then saye pon terus mengadu...die bg care tp care ni la yg papa wat x jadi2 tuh...huurrrmm..die soh dengar lagu lg...5 minit kemudian..."tima kasih cik kerana menunggu. cik ade di talian lg ker?"...amboi..macam la ak x tgu..haiiishhhh...

pegawai pon menerangkan ape yg patot di buat...haaaa...baru le ok..lain care nye..
then trus je try..baru le stop...baru le puas ht..xyah dah sush2 nak g menare celcom kan...

harap2 la senang kan skit customer..klo customer budak2 dorg larat la nak layan dengar lagu sementara tgu pegawai perkhidmatan..klo yg dah berumur ni bnyk lg keje mereka leh wat dr layan telekomunikasi line nih kan...

renung2kanlah...

salam...




20 August 2010

kenape ek

kenape saye x update blog...
saye xde mood la..sbb saye xde camera skang..xde pic rase cam xsempurne jer..

kenape saye x de mood update blog..
mungkin sbb saye x gembire je lately nih...

kenape saye x gembire ek...
ntah la..mungkin saye rase bosan duduk rumah...plus saye rase sunyi kot..

kenape saye bosan..
saye dok umah hr2 sidai baju..kemas umah...tp serak balik...wat bende yg same hr2...pas tu asyik pening je nak masak menu ape hr2...susah juga nak jd surirumah rupenye..

kenape saye sunyi...
ntah la..sbb hr2 mesti ade nak gaodh ngan seseorg...saye mmg x heppy dah..


ape yg saye bleh buat skang..





LinkWithin

Related Posts with Thumbnails