CafeMom Tickers

~Followers~

30 May 2010

..Happy Newly Weds..

Di kesempatan ni nak ucapkan selamat pengantin baru pada kawan2 saye yg melangsungkan perkahwinan mereka baru2 ini...

Raja Aslan Muzaffar bin Raja Abd Rahman
&
Nur Sharaain bt Hj Mohd Dzain




..Round2 with Family...

Niat g Sunway Pyramid sbb papa nak cr bowling ball..sambil survey2..kami jalan2 le jap..mesti la i jd tourist guide nye kan..hehehehe


Tengok je ice skating..nak main mmg x la kan..bukan kemahiran kami..ahaks..


amboi..mesra nye mereka kan..dahok dah tuh..bila lg nih..

..BBQ Chicken...


Rutin harian adalah untuk memilih nak makan ape2..mmg kadang2 tu dah lapar dah..tp x tau nak makan ape..so kami 1 family pon ke Wangsa Walk nak cari makan..favourite papa kat Little Wok..tp xde seat plak..Ayam Penyet pon same..so kami singgah kedai sebelah yg masih bnyk seat..dah duduk tu ape lg order la kan..

Kami duduk kat kedai BBQ Chicken..x penah pon makan kat situ..tapi rupenye kedai ni Korean Style..wooo..i like korean dishes..tengok2 menu..emmm..siap tanye waiter tu ape yg best..papa plak mmg tekak nak makan nasi goreng je..nasib baik le Korea ade juga makan nasi goreng..hahahahaha


Then we decide..mama and papa makan nasi goreng n ayam BBQ..saye makan salad n aym BBQ..afiq Jerk BBQ Chicken..Faiz and Aina Spageti ape ntah...plus mashed potato ngan chicken wing..


emmm..so salad saye pon smpi..perghhh..ayam BBQ dorg mmg superb..sgt sedap..xpenah rase kat tempat lain..konon je nak diet makansalad..tp x kenyang..hahahaha..tambah order nasi goreng plak..



makan sini mmg sedap la..saye kasi 11 bintang out of 10..ihiks...

24 May 2010

~The new I-City~

This place can be best describe with pictures ONLY!...









Lepas ke i-city kami bergerak mengenyangkan perut plak...




adeiiihhh..saye asik makan je..mcm mane nih...


~Final Year Project And Design Presentation~

Selama menghilangkan diri sebentar dengan blogging..ni la last job saye kat UiTM tuh..tuk my Bachelor Degree (Hons) Mechanical Engineering...Tajuk saye buat xde sehebat student2 lain..tapi project ni la paling saya banyak information nak buat..supervisor pon amat menyokong sbb saye banyak tau psal kilang sawit..walaupon hakikat saye x berape minat nak keje kilang sawit yg hari2 kotor and extra dirty..tapi sye tetap lakukan..ini menunjukkan saye x kesah bekerja dalam keadaan yang tidak selesa...

ini la poster FYP saye...simple yet attractive...

poster ni patotnye saye hantar dulu approve by supervisor..tapi di sebab kan masalah yg melanda..saye hanye mampu email sahaja...tp ter tanye2 juga supervisor approve ke x..tapi saye main buat je..hahahahaha..suke hati je kan...tapi lepas presentation tanye balik die kate die x kesah sgt..alhamdulillah..xde le nak risau dah..

siap ade sampel tau..

setiap student ade 2 examiner...awal2 pagi dah de yg relax sbb due2 examiner dah dtg..tapi saye cam berdebar terlebih..dah nak dekat tghr baru sorg examiner dtg..tp examiner ni x bnyk tau sgt psl kilang sawit..tapi bukan examiner yg bnyk tanye..member die yg bnyk tanye..tapi soalan yg die bg mmg menunjukkn die xtau juga..saje nak psyco saye..hahahaha..terperangkap di situ..


nak lunch pon rase serba salah...tapi saye tetap balik rumah juga...tapi alhamdulillah la 2nd examiner x sampai lg mase ak berehat2..dlm kol 3 baru sampai..punye la sabar menunggu..student lain dah bnyk yg settle..

2nd examiner mmg sempoi giler..student lain die dok psycho giler..sampai meja saye..die punye nak tgk poster..sanggup berdiri dengar ak present..saye sgt respect la..saye sgt la happy selepas semua nye selesai...


pagi pakai biase je..ptg baru comel skit..ihiks...

ke esokan harinye ade presentation tuk design plak...Design saye CMM specimen holder...
saye mmg sgt bangga dengan creation saye..drawing totally mmg saye yg buat sendri..saye juga sgt bangga dgn diri saye...


presentation design was great...sgt happy..we r good designer maybe..ahaks..lepas je present kami melawat rakan2 lain yg present FYP hr tersebut...


ini sahaja lah report tuk kali ni..skang saye sudah officially a jobseeker...eh yeke..result pon blom kluar..klo de yg sangkut mcm mane..erkk..hrp2 xde la yg sangkott...saye sudah penat nak belajar..mate sy x jemu tgk buku..tolong la bg keje same saye..sy sanggop..janji duit masok..ahaks..

footnotes:saye terima sahaje offer mane2 yg ade title engineer..



22 May 2010

~seoul garden~

wahhhh..seoul garden lagi..saye mmg penggemar BBQ..mmg x jemu ke seoul garden ni...
mase first time pegi, saye pegi kat One Utama...tp gak lambat smpi..so mcm x puas sgt..kate je x puas..tp kenyang yg amat...

tp picture kt bwh ni mase i g for second time...




rase mcm nak je cr plate bbq ni..klo de kat umah pergh..mmg tiap2 mgu bbq je la nmpk nye..hahahahaha

footnotes: ni bg hint present kawen tau!..


08 May 2010

~sehari bersame Qilah~


tanggal 2 May 2010...kedatangan mereka sekeluarge di tunggu2..mane x nye..auntie mimi dah lama x jumpe aqilah...makin geram asyik dapat tengok gambar je...


pagi2 lagi dah call tanye mama qilah nak makan ape..mak tok busu nak masak on request je hr tuh..dalam banyak2 menu..mama qilah tetap pilih sambal goreng..x sama ngan tempat lain..paling superb klo qilah nak tau...

he tu plak..tok busu qilah x sehat tau..x sabar nak jumpe qilah la..hehehehe..sian tok busu..dah rindu sgt ngan qilah..siap request gmbr dlm fb...ihiks..

tepat jam 130pm..qilah sekeluarge pon tibe...masing2 mmg nak terjah qilah je..hehehehe..x tertahan dah rindu kat qilah ni..tok busu la kan org first yg amik qilah...akhirnye tewas sbb qilah mane la kenal ngan tok busu lg..baru jumpe 5 minit..hehehehe..tp ngan auntie mimi juga qilah kenal..hihiih...


mereka sekeluarge ni rancang nak bercuti ke Langkawi,,tu yg singgah rumah2 sedare kat KL sbb dorg naik flight...senang...cepat pon cepat g Langkawi tuh..

after makan,kiteorang pon berangakat nak shopping kat IKEA..tempat paling wajib klo pasangan elle ngan wan ni klo datang KL...hihhihi..yg paling utama mmg sorg suke bli sudu...sudu IKEA mmg sangat menarik pade pandangan mereka...

kebetulan pulak mase dorang dtg ni weekend hr ahad then awal bulan...hahahaha..memang mendapat le jammed kat damansara tuh..tp auntie mimi mmg akan bw korg punye...masuk parking pon sng je dpt parking...hihihihi...

berjalan2 kat ikea tu mmg la seronok..sbb g ngan qilah yg sgt2 la comel auntie tgk...geram bebnor...ape lg..auntie snappy2 bnyk2..ihiks..


tgk la gelagat parent qilah ni..semangat betol dorg nak pilih kan furniture tuk qilah nnt..ihiks...



ni la idaman parent qilah nak wat kn tuk qilah nye room..cantek kan qilah..nnt qilah minta tau..wat serupe mcm ni gak..sgt cantekkk...


kasi testing juga la kan..mane tau fit...hehehehe..dah testing baru bleh beli..qilah suke kan..senyum je....commmeeeelllllllllllllllllllll!!!!!!!!!!!


x habes round lagi..tp qilah sgt2 penat bergelak2 ngan auntie mimi..sampai tertdo sambil shopping..sian qilah...xp..ingt senang ke nak tdo kat ikea..mau kena halau tau..tp qilah selambe je tdo..nyenyak je...


dah puas shopping trus bedesup gerak ke bangi..umah tok sam...hihihihi..tumpang tdo kat sane...dpt qilah jump amsyar...hihihihi


mlm tu qilah asyik meragam je..tdo pon kejap...sian qilah...rumah orang eh qilah..tu yg rase lain je nak tdo tuh...ke qilah x sabar nak ke Langkawi dah..hihihihi..mandi pg2 pon x meragam...tp on d way g LCCT nyenyak tol die tdo..xsedar auntie mimi dok melayan selekoh dengkil tuh...

but the best moment time auntie nak amik qilah dr Langkawi...nampak auntie mimi kat kete je qilah dah senyum lebar dah..xpernah lagi tgk qilah senyum cam tu kat auntie mimi..tp malang x sempat nak snappy2..sbb x leh nak parking lama2 kat situ...dlm kete pon asyik tenung je auntie mimi...terkikik2 ketawa mkena agah ngan auntie...wahhhh....seronok nye dengar qilah gelak2...siap lompat2 lagi...hehehehehehe...bila qilah senyum dah heppy...bila qilah gelak lagi le riang x terhingga...hihihihi..tp pas tu dah meragam sbb qilah kepenatan naik flight...klo dpt lepak ngan qilah lama2 kn best..tp xp..pas ni auntie mim gi jenguk qilah k..

muah muah......cayyannngg qilahh...





04 May 2010

...tragedi after Control System...


kejadian ini berlaku selepas kami (mimi & k ainul) bertarung nyawa menjawap exam paper control system...punye la susah yg amat..lecturer yg buat soalan mmg suke pusing2 kan soalan supaye student2 mereka pening nak menjawap...rase nye mereka mmg suke jump student2 yg curious nak amik control bebnyk kali...nak2 muka manis camkami berdue la kn..ahaks..

lokasi kejadian adalah di Kenny Roger's Roaster Jaya Jusco Bukit Raja Klang...selepas bertungkus lumus ngan nota2 control..kami nak melantak plak..asik mkn nasi n roti je lately..




macam susah je nak pilih menu ni..mana tak nye..k ainul kite ni kn nak kawen..mahu diet katenye..so die nak avoiding ayam tuk lunch ni..hehehehe..semoga berjaye ye k ainul ku cyg...


sambil2 tunggu dorg menyiapkan habuan kami..sempat le kami nak berposing2..ahaks..kami berdue mmg pantang jump camera..sgt pantang..hahahaha...plus kedai tu x rmi...leh le kami nak posing2 pon..hahahahaha





sedap nye muffin ni..rase same mcm ak penah wat dulu..tp tu dulu la kan..klo wat skang xtau la jadi ke x..or kempis lik muffin tu after dah kembang2..hahahaha..sejarah mungkin berulang...


quarter meal menjadi santapan aku pd lawatan kali ni...hahahahaha


sambil makan sambil bercerita2..maklumlah..due2 dah gatal nak kawen...mcm2 cite kuar..*wink*


dah siap mkn..bleh plak ade yg memikat ht k ainul nak wat something...spot the different...ihihihihi








LinkWithin

Related Posts with Thumbnails