CafeMom Tickers

~Followers~

30 September 2010

adeiihh

niat hati nak tulis blog mlm nih..






tappiii..











saye sgt la mengantuk sbb jd mummy hr nih..pphheewwww...






saye tdo dulu yer..
insyallah esok saye menari atas keyboard nih...


salam...




28 September 2010

Raya Journal part 2

Journals part 2..

raye pertama dah berlalu..tuk raye kedue plak nak beraye kat Rengit batu pahat jer...

hurrmmm...

kat sini xde la kenal sgt sedare2 kat sinih...

klo jump pon mase raye ngan kenduri..

aku pon dok kl..nak berhubung klo sedare2 kat JB berhubung la juga pkai facebook..tp klo kg nak berhubung pki phone..tu pon sebulan tak sekali call..

kdg2 tuh ade kenduri kiteorg pon x tau...sape la kami kan..tp tetap gak melawat sume mase raye...


 


amik pic raye kedue pon x banyak..sbb xde mood sgt..





tgk muka pon tau bosan kan..

mane x nye..xde hiburan langsong dah dekat 3 hari kan..yg ade mp3 player ngan buku twilight...

nasib teringat nak bawa..




tapi bila tiba malam ade la plak tradisi main congkak...

klo ingt lagi taun lepas aku le juara nye..

tapi taun nih...

hampeh tol..
kalah ngan dak kecik jer..

haissshhhhh..



sekian...





23 September 2010

Critical Moment...




Penceritaan game bowling semalam sgt menarik...

hanye boleh di describe melalui score...

Saling kejar mengejar...





Adddoooiiii..

1 point jer....

Saya Mimie yg bawah tu yer...









Ni pon same....balingan ke 10 sgt crucial...


balingan ke 10 dapat gangguan dr papa klo x mmg dah menang even la 1 point pon..









Si kecik




Tengok le si kecik nih...

fries dah abes...

serbuk je pon jadi..

haiissshhhh...








22 September 2010

Ceritera Bluberry cheese Tart...




Di kala kebosanan kat rumah..

timbul la idea nak masak macam2...

so dah pilih punye pilih...

i pick BLUEBERRY CHEESE TART...

brg ade yg dah bli..

tttaaapppiii...



bila ngah weighing sume ingredient...

"Mama, telur xde ker??"

"eh, xde..baru je abes"

aadoooiiii..

tiap kali nak masak mesti ade je yg x cukup....

hahahahhahahah...

kemudian pegi la beli telur...

dah siap beli telur trus je selesai kan resepi tart...

dah siap wat dohhh...


kemudian baru la sapukan majerin kat bekas tart..


ni majerin ni nak elakkan tart dr lekat kat bekas tart nih...kang bederai palak..dah x cantek...

kemudian terus letakkn doh..



mase tenyeh2 nih dah terliur da aku..hahahahaha


then after 15minit bakar kat oven baru leh masukkan filling nye..


aduuhh...lawa giler aku wat..perasan sungguh...auuuuwww..



then lepas tu tgu lg 10 minit..siap la tart saye...

wink wink..


nampak menarik kn...

percaye lah..tart saya sangat sedapp...

(^^,)

klo ade sesape nak tempah bleh la yer..ihiks..

sekian..






21 September 2010

Senjata Makan Tuan




Lepas sorang sorang...

Hari tuh ogy nye kaki kena hempap bangku kat dapor..

ni tray buffet lak cederakan orang







Ha tgkkk gambar nih....x ke terkedu kejap tgk darah mengalir jer..terpancut2 lak tuh....

huhuhuhuhu..










Mase kejadian berlaku..tiba2 je si yaya berlari2 kedepan sambil carik tissue...

ingatkan kenape dok pegang kaki...

tengok2 nah kau...darah terpancut2..

aku dah panic dah...




eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.....seraaammmm..


Aku    : Weiii...bnyk giler darah...ko x nak ke g klinik..dalan kot..darah x benti tuh..
Yaya   : Buka lg ke kedai..
(Adeiihh..hospital pon ade emergency room wei)
Aku  : Cari je la...dah tu klo dah bnyk cam tu...
Yaya : kejut mama r wei...(sambil gelak2 tgk aku gelabah semacam)






Setelah mama bangun amik la towel tekap kat luka...still bnyk gak darah...


kaki die dah x rase pape dah tuh...so kiteorg pon hantar la g klinik..

nasib buka lagi klinik..



kejadian di Klinik Famili


Yaya : Wei, klo kena jahit die bius dulu kan...xkan die nak trus jahit jer...dah rase nyilu dah nih...
Aku : aku bukan doktor mane aku tau wei...(saje nak psycho die)

sambil2 kami tgk gelagat budak2 terkinja-kinja dalam klinik..

mak bdk sorg ni siap warning..

"ape peluk2 anak dara orang nih" paham2 sendri sudah..

yang mak lg sorg lak..

"ai..terkinja2 macam x sakit jer..balik la klo x sakit" trus budak pompuan ni duduk...

bleh plak die nak main snap2 kaki die nih..






Kejadian di dalam bilik Rawatan...


Dr : Now whats wrong here??
Yaya : Kaki luka kena tray buffet yg besi tuh...
Dr : this is deep...siap nampak urat nih...(sambil belek2 kaki yaya)
u nak jahit ker??
Yaya : kena jahit ker??
Dr : if u want to...but mlm ni kite xde brg nak jahit...u come tomorrow morning...
Yaya : (Lega x yah jahit)
Dr : so we clean up d wound give a lil dressing to it yeah..klo nak jahit just come tomorrow morning..






So trus je doctor bersihkan luka...





so keesokan hari nye...

pagi2 g jump doktor fatimah jer...






Last2 x jahit pon..sbb luka cam dah kering..so jgn kena air jer...


hati riang dah la xkena jahit...hahahahahaha



Sekian..






20 September 2010

Hasil Jahitan Sendiri

Tahun ni dok umah je kan..so its time to make my own dress for hari raye...

awal2 pose dah semangat dah..tp asyik postpone jer...

last2 lg 2 mgu nak raye baru jahit...

tiap2 taun asyik baju kurung traditional jer..
bosan la juga kan..
so tahun ni nak wat lain skit...
baju kurung moden..

hahahahahahahha

angan2 tgi...
so cr la kat internet camne nak wat..

nasib je ade...








1st ly mesti la nak kena gunting2 dulu kan..



















eh...betul ke nih..

kena btulkan balik..

ukur baju di badan sendri mmg susah ye puan2...








HASILNYE......



(xsempat nak snap baju penoh)

ni 1st attemp tuk kurung moden...



yg ni 2nd lak...
comel kan baju saye..

saye sgt bangga wat baju sendri...




janji selesa tuk di pakai..




ni plak baju ke 3...

yyeeeaaa..saye sgt bangga wat baju sendri.,...




sekian...




19 September 2010

happy bday to Aina Samsudin





kepada adik saye Aina Samsudin...

Heppy birthday cayyyannnggg...













Aina dah 7 tahun dah tau..

xleh nak main2 dah..

skang mase tuk blajar jer..

ni kak mimie ade kat umah leh ajar aina bg aina makin pandai..







18 September 2010

aduh..BZ

tuan blog bz skit hr nih..esok nak wat open house..

jika ada kesempatan marilah beraye rumah saye

address: 125, jalan enggang timor, taman keramat, 54200 kuala lumpur..

see u guys later..


16 September 2010

Di kala bangku jatuh ke kaki...




Aduhai...ngah siap2 makan malam...bleh plak bangku tu tersangkut kat tikar getahh...pphhiiiuuunnnggggg...BBBAAAAAMMMMMMMM!!!!!!!!!!!!


tersahut 1 suare...AARGGGGGHHHH...

Tepat kena kat jahri kaki ogy....

trus kejang 1 badan...


adik dah tercengang dah tgk akak die nangis kesakitan...



x tahan sakit nye pasal gi la klinik...







TTaapppiii...







skang kan raye...doctor pon masih cuti..adeiihh...


kena la jalan2 cari klinik..nasib ade...


tapi punye la ramai org kat klinik...


tunggu je la kan...


tapi dah masuk jer..






doctor      :la ni kenape dah terhencut camnih..
ogy          :die buat (sambil tunjuk jari telunjuk kat aku)
doctor      :kenape nih
ogy          : bangku jatuh kat kaki doctor
doctor      :sakit x nih (sambil2 doctor tekan kaki ogy)
ogy          : sakit..nak gerak sakit sentuhsakit..sume la sakit (eleh dan2 sume sakit..hahahaha)
doctor      :nanti balik awak jatuhkan almari kat die
ogy          :baik(eleh ko dah sakit mcm2 nak wat kan)
doctor      : ni mungkin patah sbb bengkak kat joint tulang tu jer..tp x kot sbb biase mmg bengkak jer
saye         : oh klo cam tu tgu la dulu klo bengkak x surut baru x-ray bleh?(sebenarnye takot duit x cukup)
doctor      :saye bleh balut jer nak tegakkan jari nih..tp klo patah pon buat mcm nih juga..
ogy          :ok la..hr khamis nnt klo x surut baru x-ray
doctor      :ni klo nak tegakkan sakit skit la..sbb nak kena tegakkan jari ..nyilu skit..
ogy          : errkkk....ok la..




ni la hasil nye






ksiannn....

harap bertabah yer...


sekian...



15 September 2010

Raya Journal part 1


Setelah berpenat lelah berpuase selama seBULAN....plus ponteng 7 hari...dah tiba la mase nak sambut  raya plak...


tapi bila tiba hari raya je saye mesti teringat kat arwah nenek saye..saye SANGAT rindu arwah nenek saye...


klo dulu nak balik raye je masing2 semangat x hengat ok...2 hari sebelom raye mesti dah sampai rumah atok...bukan pe...sbb sblm raye tu dah sibuk nak g pasar cr bahan2 nak wat juadah raye...then sambil2 tu dok kemas2 rumah...


tapi skang..nak balik buka last kat kampong punye liat...


mane x nye..hati kat tempat lain kan..nak raye pon mmg x de smgt la...

tuk journal baru...pagi hari saye x endah pon orang lain..saye tau adik2 saye sume dah bersiap sebelom papa n afiq balik solat raya...


ape lg..time to put some make up...nak raye mesti la nak canttekkk canntteekkk..xkan nak selekeh2 jer...

tp pade sesape yg x reti tu bleh je nak blaja tp x perlu nak perli2 pagi2 raye yer...

ingt kata2 anda tu ak akan ingat sampai mati...


xkira la kite dah berpunye ke belom tapi bila hati niat nye baik nak jaga imej...kata2 yg mendown kan tuh jadi 1 kata smgt plak...

awak x nak make up cantek cantek x perlu nak perli saye..saye nak raye jer..bukan mcm awak x kesah pon raye ke x...










papa sudah balik..kami pon bermaaf maafan...hoke saye sgt uncomfortable bila nak laga2 pipi yer..sila jaga your body odour bila nak laga2 pipi..saye rela x bernafas dr terbau odour yg menusuk hidung...










best part saye still dpt duit raye...

yyeeeeaaahhhhh













ini lah adik beradik saye yg 1 generation...













my family...



selepas je sesi2 bergambar..kami trus terjah rumah atok saye...


ni la baju saye yg saye jahit sendri..cantekkk kan..

harus lah...ahaks..








kemudian..trus berdesup ke johor bahru...


mission paling obvious adalah berjump Qilah anak sedare saye...





jelingan anda mmg sangat menggiurrkan...gggrrrrrrrrrrrrrrr...

raye di JB x lama pon..pergi 2 buah rumah jer...sob sob..rumah lain sume cam dah xde org...sedey nye....






kemudian...


will be continueeddd...






LinkWithin

Related Posts with Thumbnails