CafeMom Tickers

~Followers~

15 September 2010

Raya Journal part 1


Setelah berpenat lelah berpuase selama seBULAN....plus ponteng 7 hari...dah tiba la mase nak sambut  raya plak...


tapi bila tiba hari raya je saye mesti teringat kat arwah nenek saye..saye SANGAT rindu arwah nenek saye...


klo dulu nak balik raye je masing2 semangat x hengat ok...2 hari sebelom raye mesti dah sampai rumah atok...bukan pe...sbb sblm raye tu dah sibuk nak g pasar cr bahan2 nak wat juadah raye...then sambil2 tu dok kemas2 rumah...


tapi skang..nak balik buka last kat kampong punye liat...


mane x nye..hati kat tempat lain kan..nak raye pon mmg x de smgt la...

tuk journal baru...pagi hari saye x endah pon orang lain..saye tau adik2 saye sume dah bersiap sebelom papa n afiq balik solat raya...


ape lg..time to put some make up...nak raye mesti la nak canttekkk canntteekkk..xkan nak selekeh2 jer...

tp pade sesape yg x reti tu bleh je nak blaja tp x perlu nak perli2 pagi2 raye yer...

ingt kata2 anda tu ak akan ingat sampai mati...


xkira la kite dah berpunye ke belom tapi bila hati niat nye baik nak jaga imej...kata2 yg mendown kan tuh jadi 1 kata smgt plak...

awak x nak make up cantek cantek x perlu nak perli saye..saye nak raye jer..bukan mcm awak x kesah pon raye ke x...










papa sudah balik..kami pon bermaaf maafan...hoke saye sgt uncomfortable bila nak laga2 pipi yer..sila jaga your body odour bila nak laga2 pipi..saye rela x bernafas dr terbau odour yg menusuk hidung...










best part saye still dpt duit raye...

yyeeeeaaahhhhh













ini lah adik beradik saye yg 1 generation...













my family...



selepas je sesi2 bergambar..kami trus terjah rumah atok saye...


ni la baju saye yg saye jahit sendri..cantekkk kan..

harus lah...ahaks..








kemudian..trus berdesup ke johor bahru...


mission paling obvious adalah berjump Qilah anak sedare saye...





jelingan anda mmg sangat menggiurrkan...gggrrrrrrrrrrrrrrr...

raye di JB x lama pon..pergi 2 buah rumah jer...sob sob..rumah lain sume cam dah xde org...sedey nye....






kemudian...


will be continueeddd...






No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails