CafeMom Tickers

~Followers~

24 October 2010

its gonna be tough

.

.

huhuhuhuhuhu

.

lepas ni saye dah strt training...ngan broadband pon xde...sedey nye xleh nak menari dlm blog lg..

huhuhuhu

.

.

tapi saye akan usahakan juga..

insyallah..





19 October 2010

i want to be slim


.

.

.

Oh gemuk nye saye...

.

.

bila tgk lik gambar2 yg ade tiba2 jump...

.

.


oh my...

saye sgt slim time nih...

hahahahahaha

mase tu kan baru abes skolah kan..

mmg saye sgt la slim nye...

xde tandingan dgn skang..

penoh selulit sane sinih..

huhuhuhu..

.

.

.

ade sesape nak tolong saye slim kan badan x..

HELP ME!!!!...

sekian..



18 October 2010

Teruja


.

.

.

OH MY GOD...

.

ramainye visitors saye..

teruja je tgk counters kat atas tuh..tp hari ni x sempat nak update post yg menarik..

.

.

sory guys..

.

.

.

later k peeps..

daaaa...



16 October 2010

New Inspira..


.

.

.

Bila Proton kuar statement nak kuar kete baru sume curious nak tau kan...

ni la kete baru Proton Inspira..

.

.

tapi mase launching kasi tunjuk depan jer..

nampak cam exclusive gitu..

Proton Inspira Full Specification




4B10 (1.8)
  • Engine type Inline 4 cylinder DOHC 16v, MIVEC
  • Displacement 1.8 L (1798 cc)
  • Bore 86 mm
  • Stroke 77.4 mm
  • Compression ratio 10.5:1
  • Fuel system ECI multiple
  • Peak power 105 kW (143 PS) at 6000 rpm
  • Peak torque 177 Nm (130 ftlbf) at 4250 rpm


4B11 (2.0)

  • Engine type Inline 4 cylinder DOHC 16v, MIVEC
  • Displacement 2.0 L (1998 cc)
  • Bore 86 mm
  • Stroke 86 mm
  • Compression ratio 10:1
  • Fuel system ECI multiple
  • Peak power 108-114 kW (147-155 PS) at 6000 rpm
  • Peak torque 198 Nm (146 ftlbf) at 4250 rpm
Harga
  • 1.8 Manual - Rm75K to Rm79K
  • 1.8 Auto - Rm80K to Rm85K
  • 2.0 Auto - Rm90k to 95K
.

.

.

fikir lah baik2..

sekian




15 October 2010

Contest Chocolate


.

.

Tiba2 rase nak menulis pasal contest terlihat plak pasal contest nih..

.

mane tahu klo2 ade rezki lak kan..

.

.

nak kate saye peminat chocolate xde la sgt..mungkin salah satu sbb takot bertambah lemak..tapi klo sesekali melantak xp kan..

ahaks...

tapi saye sgt mahu menang contest nih sbb saye x pernah lagi rase homemade chocolate nih..slalu beli kat kedai..so nak rase juga homemade choc nih..mesti lazat kan...uiiikk..xsabar plak rase nak menang..sbb dpt melantak bnyk2 choc fre..heeeee..

.


contest nih tuk menyambut 1st anniversary blog littlesweetbrown..

syarat-syarat nye

1. Jadi follower LITTLE SWEET BROWN di blog dan facebook
sudah lama follow..slalu tgk je choc2 yg enak nih..

2. Link kan blog LITTLE SWEET BROWN dalam blog list
eh dah ade lama dah..kat sini pon ade..

3. Letakkan Banner LITTLE SWEET BROWN di side bar
sudah juga..sama ngan kat sini...

4. Buat satu entry mengenai LITTLE SWEET BROWN dan sedikit penerangan mengenai contest
ni dah ade dah...panjang lebar lg..

5. Sebarkan contest ini kepada rakan-rakan anda dengan cara tersendiri. pastikan ayat akhir kat blog tulis macam nih..

>>> saya mengetahui contest ini dari blog:.......

6. Didalam entri perlu ada ayat backline ke LITTLE SWEET BROWN
uikss..dah bnyk dah...

7. Sila tinggalkan url kat contest entri



mane x terliur tgk chocolate bnyk2 camnih..haiishhh..

mahu ke kedai pas ni bli choc...

wish my luck...

saya mengetahui contest ini dari blog LITTLE SWEET BROWN

sekian..




A reward..


.

.

Convocation just around d corner..

im mind mcm2 nak minta ek...hahahahaha..btul la...ingat senang ke nak habeskan degree...sangat sangat sangat sangat susah ok...

sampai waktu tdo pon x menentu...

tapi all of it worth d effort...

x sabar btul nak tgu convo..

terpkr ape agak2 nye reward yg akan aku terima nanti kan...

mungkin iniii...

nampak sgt cool kan..

vogue lg blah blkg...

worth it....


mungkin kah ini..

aku hanye mampu berharap...

sekian...


14 October 2010

Hari Indah

.

.

.

.

Bila cakap pasal hari indah mesti la hari yg penuh dgn bunga2 kan..

.

.

.

hari bunga2 tu la bila saye bersama cinta hati saye...

.

.


.

.

Hari indah ni berlaku hari tuh...

ade career fair ngan post graduate exhibition..

so kami pon kesana meninjau2 ape yg patot...

dah tgk2 career fair xde yg menarik sgt..klo bg resume pon cnfm xdpt..melambak2 org drop resume..so xde la drop 1 pon resume kat sane...

kat post graduate fair lak..tetba je rase cam nak smbong study lg..

bnyk juga offer nak wat master kat local university...baik yg coursework ngan research...bleh wat part time lak tuh...so klo dah keje nak smbg pon xde mslh..cume kena pandai la bahagikan mase...

mungkin lepas ni bleh la kot nak sambong study...

hihihihihi


.

.

.

tapi sebenarnye sblm g kedue2 fair tu sempat la juga g tgk wayang dulu..ngan cema..

uhuks...

dah lama x jump cema...seronok tau...


tgk 3D lg...wooo..

mmg sgt syok..sbb mcm betul2 ade depan mate..pergghhh..mmg superb...

tapi yg penting ini la hari indah saye..

berasama cinta hati saye juga sahabat saye...

sekian..



13 October 2010

Holiday Terengganu Day 2


.

.

.

.

Haaaa...day 1 dah lepas...tiba mase cerita tentang day 2..



Ahad, 10/10/2010


"mimi....bangunnn...dah siang dah ni" ni la ayat permulaan hari kedua kat awana...hahahahaha..mama kejut subuh...plus ajak g makan takot ramai sgt org nnt...

sooo...

kami pon siap2...

trus gerak ke restaurant kat lobby...

adik klo dah jumpe cereal mmg x pandang bende lain dah...

x tunggu ape dah...trus makan...

ni lagi sorg..ahaks...

ni 3rd meal for papa...

makanan kat sini mmg pergghhh...sangat puas hati..baru le name hotel..ni x..bfast je nasi lemak..mee goreng...ntah pape...ade beef bacon..chef mskkn telur..baru le best..ape daaa...

ni my first meal...sedap kan..pheewww..



ni la environment kat tempat makan kiteorg tuh...
sgt comfortable...


ni muka2 nak makan..hahahahaha

kemudian dah kenyang kami pon terus berlalu...

pas tu terus bleh lepak2...

tapi kami adik beradik trus ke bilik tukar baju tuk mandi manda...


tengok le masing2 excited terlebih nak mand..

tapi sebelom sampai pool..kami terjump sesuatu menarik..ahaks..
kami jump chess game besar punyaaa...

hhaa..ni bukti mereka excited terlebih..hahahahahaha



sempat la juga posing kejap dekat chess2 besar nih...kejap je la..sebab dah nampak pool kat sebelah..hahahahahhaha

sampai je kat pooll.....amik port baik punyeee..trussss 

sssppllaashhhhh...

ni kat tmpt budak2 nye swmg pool...ade slider ni..ok la..

ni plak kat jacuzzi...


kasi picture hot skit...

budak ni la yg paling happy..ahaks...

pastu aku n jiji dah kepenatan..tapi bdk 2 org ni cnfm xnak naik lg..
tba2 terase hujan rintik2..dapat le wat alasan hujan..kena naik nnt demam..
hahahahahaha

dah naik...trus splaashhh kat bath tub plak..ahaks...
xpuas2 lagi main air tuh...

hahahahahahaha

sebelom balik sempat posing kejap..

sgt best smpi rase x nak balik jer...
huhuhuhuhu

kat bilik tba2 mama kate dorg jump congkak besar...kiteorg jump chess besar..sorg jump congkak besar..sblm blk tuh sempat la singgah jap kat congkak...


klo lyn congkak ni mmg x balik le jawap nye..hahahahaha

kemudian kami pon terus bergerak menuju kuantan...

bye2 awana..hope we will meet again in d future...

dalam perjalanan papa pon trus kate nak g tgk penyu...ape lg..GPS menjalankan tugas...
kami pon terus menuju ke santuari kat cherating...

sampai2 je trus posing..ahaks...


mari tgk penyu2 kat sinih...



tengok le betapa excited kami tgk penyu2 kat sini..




sume nye comel2 belaka...rase nak amik 1 jage kat umah jd pet..sbb sume coomeelll...

lepas tgk penyu sume perot dah berkeroncong dah...

jump tmpt makan ni plak..tuk mkn tghr lak..



ok..kami mmg lapar...

sampai mknn smpi x sempat amik gmbr trus jer makn sampai licin..hahahahaha
tu mmg menampakkn kami sgt lapar...lapar dan lapar..terlalu lapar..

ni la buktinyee....

hahahaha..tgl tulang jer..kejam btul kan...

lepas makan dah kenyang kiteorg pon balik la...
trus tuju UMP...
hantar jiji balik u die...

rase nye tamat la kat sini kisah holiday kiteorg...

smpi di UMP drop off jiji kat sane..n trus menuju ke KL...

tamat sudah percutian kami di terengganu...

sangat happy n puas hati sgt2...

sekian..







LinkWithin

Related Posts with Thumbnails