CafeMom Tickers

~Followers~

26 June 2010

Craft handmade pula...


Lepas je abes study tetibe terpikir nak wat something kat rumah..memandangkan mase tu terpikir x kan nak dok umah tanpa wat pape kat umah...bosan la kan..hahahaha

so i came up with idea nak wat business online kecil-kecilan la..wat handmade craft...idea ni bermula mase tgk blog2 yg sgt comel2 dorg wat..so nak try la kan bakat menjahit2 ni..hahahahaha..

so ini lah hasilnye...



antara craft yg saye dah wat...







sesape yg berminat bleh la contact saye...



25 June 2010

burger Mat Salai...


Mase jalan2 kat ampang hr tu terase lapar lak..
tetiba terpandang 1 gerai ni..ade burger kambing..ntul ke nih..due kali pandang sebab takot terslah nampak..hahahahahha..

ha btul la mmg ade burger kambing...


ape lg..ak pon order la..hehehehe..maklum le..ak ni kan penggemar kambing..ape pon asal dgg kambing mesti mau sambar..hehehehe




emmmm..dah siap trus ngap..hahahaha..rase ok la..biase2 jer...tp kn klo letak syr lebih skit baru balance..ihiks...






24 June 2010

Kedatnag LCians Melaka..


pertemuan secare x sengaje ni amat bermakne buat mereka..

dah lama juga contact ngan abg Bob dr Melaka ni..tp xde pluang nak jump..so hr tu dorg dtg KL nak jln2..so dpt la jump kejap...









23 June 2010

Selamat Pengantin Baru Ainul & Suhairi...


This entry special dedicated for Pn Ainul Azurah...


ihiks...sudah dpt gelaran Puan dah skang k ainul...i wish you will be a good wife to suhairi and be a good mommy soon....hehehehe..dont rush ok..take it slow..

sume pic ni i pick at your FB..bleh ek...disebabkan i xdpt dtg due2 reception i wat this entry special for you...

tp nnt reception i u must come k...

come take a look at this gorgeous groom & bride...


11 June 2010




12 June 2010




19 June 2010


Selamat Pengantin Baru K Ainul...make a lot of babies k..
(^^,)






22 June 2010

Why some women hate footballs..





Dalam bahang bola ni..mase yg paling ak bosan skali...yela ak mmg terus terang kate la kan ak mmg x minat bola2 ni..cam poyo2 jer sokong negara org..klo negare sendri sokong giler2 xp gak..ni org lain nak d bangga2..

tp i jump 1 video yg best..






real reason for me:

1. boys x kan endah pon perasaan kaum wanita yg terpakse tgk skali nih..ape la yg best sgt tgk org rebut bola yg 1 tu..beli la sorg 1 main sendri..hahahahaha

2. dah tgk bola mesti la x dpt tgk cite lain dah...lain la klo ade 2 tv kat umah...

3. sgt x suke klo time ade bola g mkn kedai mamak yg tayang bola...ramai yg amat..dah le lpr..mesti kena tgu lama bru order sampai..

4. huh..klo ade bola mamak cepat2 je tayang..cube ade F1 or motorGP..ade je mamak xlyn..yg ak rase lg bagos tgk F1 tu dorg xnak lak buka...lyn tgk die race lg bagos..kete sorg satu...

5. sume company sibuk nak kempen bola juga...termasuk talian M****..dah le kena pakse bli hot ticket kate nye...lepas tu ak terseksa hari2 kena bgn kol 5 pg sbb ade msg bola masok...dah le xleh nak stop...hampeh tul..


so cukup le ak bg 5 reason kenape ak x suke football...SEKIAN



Dine at Carl's Jr...

Perggghhh..agak lama gak la ak x menjamu selera kat Carls Jr...klo dulu slalu lepak ngan bf kat sunway..sesekali tu ade juga la singgah makan kat sane...

makanan kat situ mmg best..tp 1 jer yg x larat...the burger is extremely BIG...hahahahaha..slalu klo makan mesti kongsi2..klo x mmg x habes..membazir je kan..ahaks...

so enjoy the delicousness only in the Picture...

slllluuuurrrrrppppp......................








21 June 2010

is it true???

For real..ak suke juga dngr lagu Wali Band nih..x sangka plak ade org luar dr Indonesia mahu ciplak sebiji2 and tukar lyrics jd english and make it sound like their own songs...

below video is the prove of both original wali band the the copy cat...


ORIGINAL WALI BAND




COPYCAT 

renung2 kan la...





Happy Birthday Arfa


Waaaa...arfa dah 4 tahun dah..cepat jer mase berlalu...

klo nak di ingat kan balik..mase arfa lahir ni..papa xde kat malaysia...ahahahaha..papa dlm airplane dr Saudi....ni la anak arab sorg bru lahir..ahaks..turun2 flight jer dah dpt MMS gmbr baby baru...hehehehehe



ade sejarah juga bday die ke 4 tahun ni..

Pagi2 hari i dah tanye kat arfa "Arfa, birthday arfa arfa nak hadiah ape??" tanye saye...dengan selambe nye arfa menjawap "Arfa nak Blackberry.."....errkkk!!!!!!!!!!!

"arfa nak ape?" soalan di ajukan semule..."arfa nak blackberry yg mcm strawberry tu..nak kek strawberyyy"...

fuuuhhh...nak yg strawberyy rupenye...klo nak blackberry celah mane plak nak cekau...hahahahhahahaha


birthday kek ni di sponsor by mr nik faiz..tq cygg...


arfa arfa...mula2 dpt kek bukan main lg nak tiup lilin..lilin dah nyala depan mate dah x nak tiup plak...

akhirnye die ni yg tlg tiupp..


hahahahahaha..

Happy birthday Arfa...




20 June 2010

Happy Father's Day...(Part One)


For this special day..i would like to dedicate this father's day to my beloved father of my life...

"Papa...for me ur the greatest daddy for me...in crucial time for decision you always give a great solution for me..arranging my life so interesting for me to learn..you're a greatest role model for me to be like...
Thanks Papa...this dedication is for you..."


moment of surprise for you...


this is for you...


Best Dad Award

Your are there when I need you seem to always push aside your own worries. Day in and day out you are there to support me and make me feel safe. I don't say often enough how much I love you or tell you that you are the world's best Dad.

You're worth your weight in Gold!




Qillaaaahhh..auntie sangat geramm!!!!!!!!!!!!


Tiap kali lik JB mesti nak jump Qilah..anak buah kesayangan auntie nih...anda mmg sgt la comel n buat auntie mimi geram kat awak ni tau..

ni ha prove nye...

tgk tu muke die..

issshhhh..klo main cak2 pon x senyum..mcm mane la agak nye...tp hr tu ade gak senyum...ahaks..dah kenal ngan auntie mimi kan..mesti la dah bleh senyum..cume suare tu sush nak dengar..ade emas or diamond kot dlm mulut qilah tuh...heheheheh

tgk org mmg x berkelip mate..

die ni klo tgk org x kenal..die tenung jer ngan muke blur die tuh..mane la sume org x geram..sume yg die tenung tu mcm nak teliti sume bende kat org baru tuh....

ngan pipi meloyot nye..lagi le geramm...

footnote:saye sggttt geraaammmm!!!!!!!!!!





19 June 2010

Bowling for Family Gathering...


After organizing the tahlil at Larkin...kami sekeluarge dari awal lagi dah bercadang nak wat bowling tournament...saje suke2 kan...seronok klo main ramai2 ngan family...bukan sng nak kumpul kan reramai nak main sesame...ni je la mase yg sesuaikan...campur lagi ngan cuti sekolah..mmg lengkap la kan...

some action before tournament...

kiteorg kan jenis on time punye orang..hahahaha..janji kol3 tapi kiteorg kol 2 dah smpi...semangat nih..berkobar2 nak main dah...main kat Leisure Mall (Ampang Superbowl juga)....

tunggu punye tunggu sampai juga yg lain2..dorg agak lambat sbb hujan lebat giler katenye...sian dorg..nasib kiteorg sampai awal..xde la kena hujan...tp yg miracle nye...for the first time kiteorg dngr guruh dlmbowling alley...hahahahaha..selama ni ape jadi kat luar x penah pon dengar klo dah dok dlm bowling alley...




ni sedikit gambaran suasana kat sane...

tapi yg penting ak mesti terjelepuk juga..adeiiihhh..sakit lutut ku...huhuhuhu...

but tiap tempat mesti ade kelemahan nye kan..kat sini nampak staff ramai..tp bila bola rolling kat blkg lane dorg ckp sabar jer..huurrmm..mereka sume makan gaji buta jer ke...klo tgk sume dok borak2 kat kaunter...
ade lane yg papa pakai tu die x angkat pin yg tinggal..bila ckp dorg angguk2..macam paham..tp xde take attention to it pon...bengang la kan...bukan nak ape pon...listen what customer said...jage hati customer kan penting...tau le bowling alley tu bukan ko yg punye...tp klo xde customer dtg x ke ko juga yg sush nnt...

saingan sangat2 sengit..mmg hebat la kan..


so on top is top 5 player...

yg atas ni le top 5 player...hahahahaha..tapi akhirnye..sume yg participate dpt souvenir...heheheheh...lawa tau..key chain bentuk pin..kat kl pon xde tau...



event yg sgt best..walaupon ade kesulitan..x mengape..lainkali kite main tempat lain plak kan..ade dengar2 nak dtg kl lak...mari2..kami sambut kedatangan anda....




all together...




LinkWithin

Related Posts with Thumbnails