CafeMom Tickers

~Followers~

18 June 2010

Kenduri for Arwah Atok n Baktok...


Tujuan sebenar kiteorg balik kampong sbb ni la..nak wat kenduri tahlil tuk arwah...pejam celik pejam celik dah 2 tahun Atok pergi meninggalkan kami...Sadis jer bile terkenang kan atok...masih teringat mase arwah masih hidup...

Kalo dulu2 tiap kali kiteorg cakap jer nak balik..atok mesti tunggu kiteorg depan pintu..slalu gate umah akan sentiase tertutup..tapi klo tau je kiteorg nak balik..atok mesti dah buka gate luas2 nak sambut kedatangan kiteorg...seronok jer klo dpt balik kampong...sampai2 jer..mesti kiteorg trus melengkor(baring)....bila dpt jump atok rase seronok yg amat..sbb bukan slalu dapat jump atok...

mase atok sakit kiteorg dpt jenguk2 jer..kami dok jauh..atok kat JB kami kat KL...bile dpt tau atok skt truk kami dtg melawat..ak x dpt nak spend mase nak jg atok..sbb mase tu ngah study...terkilan jer rase xdpt nak jg atok mase ngah sakit...

Pada hari kematian atok ak masih ingt lg...mase tuh ak ngah wat short course amik subject Fluid Dynamics...dekat tghr cam tu mama msg.."mama on the way balik kampong..atok dah meninggal"....saat jer ak dpt msg tu..air mate trus mengalir jer..sebak jer rase..atok dah xde...pas ni ak nak manje2 ngan sape lg...

lepas tu trus call boyfriend i...dengar ak dah teresak2 die dah gelabahdah mase tuh...dah btau pasal arwah atok...die trus amik cuti...then trus amik aku...pas tu btau papa kiteorg on d way lik..tp papa soh amik yaya kat UNISEL...dlm perjalanan senyap jer..macam2 ak pkr...

setiba kat kampong..sume org ngah bace tahlil...atok dah selamat kebumi...x sempat nak jump...terkilan sgt2...

so baru2 ni wat kenduri kat kampong...adik beradik papa jer yg nak wat...


some sneak peak of the events...




2 comments:

El-Zaffril said...

Wah... makan besar la erk

aimi_sam said...

x makan besar sgt pon..order catering jer..xde sape nak masak2..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails