CafeMom Tickers

~Followers~

19 December 2010

seorang wanita..

macam menarik je info nih..

renung2kan lah..


1. Bila sorang wanita mengatakan dia sedang bersedih,tetapi dia tidak menitiskan airmata,itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya.

2. Bila dia tidak menghiraukan kamu selepas kamu menyakiti hatinya, lebih baik kamu beri dia masa untuk menenangkan hatinya semula sebelum kamu menegur dengan ucapan maaf.

3. Wanita sukar nak cari benda yang dia benci tentang orang yang paling dia sayang (sebab itu ramai wanita yang patah hati bila hubungan itu putus di tengah jalan).

4. Sekiranya sorang wanita jatuh cinta dengan sorang lelaki, lelaki itu akan sentiasa ada di fikirannya walaupun ketika dia sedang keluar dengan lelaki lain.

5. Bila lelaki yang dia suka dan cinta merenung tajam ke dalam matanya, dia akan cair seperti coklat!!

6. Wanita memang sukakan pujian tetapi selalu tidak tau macam mana nak menerima pujian.

7. Jika kamu tidak suka dengan gadis yang sukakan kamu separuh mati,tolak cintanya dengan lembut,jangan berkasar sebab ada satu semangat dalam diri wanita yang kamu tak akan tahu bila dia dah buat keputusan,dia akan lakukan apa saja.

8. Sekiranya sorang gadis mula menjauhkan diri darimu selepas kamu tolak cintanya,biarkan dia untuk seketika.Sekiranya kamu masih ingin menganggap dia sorang kawan,cubalah tegur dia perlahan-lahan.

9. Wanita suka meluahkan apa yang mereka rasa.Muzik,puisi,lukisan dan tulisan adalah cara termudah mereka meluahkan isi hati mereka.

10. Jangan sesekali beritahu perempuan yang mereka ni lansung tak berguna.

11. Bersikap terlalu serius boleh mematikan mood wanita.

12. Bila pertama kali lelaki yang dicintainya dalam diam memberikan respon positif,misalnya menghubunginya melalui telefon,si gadis akan bersikap acuh tak acuh seolah-olah tidak berminat,tetapi sebaik saja ganggang diletakkan,dia akan menjerit kesukaan dan tak sampai sepuluh minit,semua rakan-rakannya akan tahu berita tersebut.

13. Sekuntum senyuman memberi seribu erti bagi wanita.Jadi jangan senyum sebarangan.

14. Jika kamu menyukai sorang wanita,cubalah mulakan dengan persahabatan.Kemudian biarkan dia mengenalimu dengan lebih mendalam.

15. Jika sorang wanita memberi seribu satu alasan setiap kali kamu ajak keluar,tinggalkan dia sebab dia memang tak berminat denganmu.

16. Tetapi jika dalam masa yang sama dia menghubungimu atau menunggu panggilan darimu,teruskan usahamu untuk memikatnya.

17. Jangan sesekali mengagak apa yang dirasakannya.Tanya dia sendiri!!

18. Selepas sorang gadis jatuh cinta,dia akan sering tertanya-tanya kenapalah aku tak jumpa lelaki ini lebih awal.

19. Kalau kamu masih tercari-cari cara yang paling romantik untuk memikat hati sorang gadis,cubalah rajin-rajinkan tangan menyelak buku-buku cinta.

20. Bila setiap kali gambar kelas keluar,benda pertama yang dicari oleh wanita ialah siapa yang berdiri di sebelah buah hatinya,kemudian barulah dirinya sendiri.

21. Bekas teman lelaki akan sentiasa ada di fikirannya tetapi lelaki yang dicintainya sekarang akan berada di tempat teristimewa iaitu di hatinya!!

22. Satu ucapan 'Hi' sahaja sudah cukup menceriakan harinya.

23. Teman baiknya saja yang tahu apa yang sedang dia rasa dan lalui.

24. Wanita paling benci lelaki yang berbaik-baik dengan mereka semata-mata nak tackle kawan mereka yang paling cantik.

25. Cinta bermaksud kesetiaan, ambil berat, jujur dan kebahagiaan tanpa sebarang kompromi.

26. Semua wanita mahukan sorang lelaki yang cintakan mereka sepenuh hati..

27. Senjata wanita adalah airmata!!

28. Wanita suka jika sesekali orang yang disayanginya mengadakan surprise buatnya(hadiah,bunga atau sekadar kad ucapan romantis).Mereka akan rasa terharu dan merasakan bahawa dirinya dicintai setulus hati.Dengan ini dia tak akan ragu-ragu terhadapmu.

29. Wanita mudah jatuh hati pada lelaki yang ambil berat tentang mereka dan baik terhadapnya.So,kalau nak memikat wanita pandai-pandailah...

30. Sebenarnya mudah mengambil hati wanita kerana apa yang dia mahu hanyalah perasaan dicintai dan disayangi sepenuh jiwa.







12 December 2010

Graduated


.

.

.


me Graduated alreadyy..

yeeaaaa..



kisah di suatu bukit yg indah


.

.

.

kisah ni bermula sbb kami2 budak2 INSEP nih dpt off-day..

ape lg..merancang le nak wat something kan..

.

.

.

akhirnye tercipta la idea nak ke suatu bukit..

.

.


.

.

rancang punye rancang...sampai hr berkenaan..kol 8 kami dah terpacak kat tmpt parking bukit tersebut..

semangat gile kami sume..

.

.


ahaks..padahal bukit tu buka kol 9...

hahahahahaha

.

.

kasi ready camera dulu..

.

.

kami pon tgu la...sampai mase kami pon serbu le..


.

.

planning nak naik basikal..skali kedai basikal pon blom buka juga..



.

.

aduhai..ni la yg menunjukkan kami mmg begitu semangat pada hr off-day..hahahahaha..

kasi alas perut..kedai basikal dah buka..kami pon amik basikal...

dengan ghairah nye mendaki bukit2 bersama basikal...

singgah kejap kat zoo mini..tengok binatang yg ade...



dah dapat rehat kejap hilang kan mengah naik basikal..kami pon sambung perjalanan..
sangt la tgi bukit yg kami daki..sampai menolak basikal  la..hahahaha..xlarat punye pasal..
tapi bila sampai turun bukit..masing2 laju je..


nasib baik la xde insiden jatuh basikal..sbb ade yg dah hilang kawalan dah naik basikal tuh..
maklumlah basikal ramai pakai..maintenance pon kurang..



then kami pon sampai kat rumah 4 musim..sekali x dpt nak masuk da..ngah tukar musim sejuk..cet..klo x dah dpt main salji dah..xde rezki..

tp x dpt tgk salji dpt amik gmbr bunga2..
hehehehehe




tapi selepas tu ade la yg x larat dah nak naik basikal..so kami pon kembali ke pangkal jalan..


xpuas lg berjalan di bukit..so kami pon naik la bas..
nasib ade bas..klo nak menapak jalan kaki mmg xde makne dah la..baik blk tdo..hahahahaha






so sampai la kami ke suatu tasik..

lepak2 le borak2 dulu..sampai menikmati keindahan ciptaan tuhan...

 

  

 


dah puas bergambar sume..so kami pon balik ke pangkal jalan...


suatu pengembaraan yg best..hehehehehe




indah pemandangan jauh perjalanan..

adiooss..





11 December 2010

to infinity & beyond


.


.

waduuuhh..sgt lama x update...

ini disebabkan ketiadaan internet di rumah..
kat klas pon ade internet tp blog pon xleh nak buka..

kecewa btul...

tp kali ni i nak update pasal dinner..

enjoy d pic k..

final touch up dlm kete..hehehehehe

sesampainye di tempat dinner..hehehehe

me n k ainul..my bff..

lucky table number 7...

k ainul sgt cute n that butterfly is so gorgeous..

me n k ainul..

dapat jump adah n ain..lama x jump dorg..

my partner...

horaaahhhh..

masing2 dah kebosanan..

last but not least..

adios...


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails