CafeMom Tickers

~Followers~

12 December 2010

kisah di suatu bukit yg indah


.

.

.

kisah ni bermula sbb kami2 budak2 INSEP nih dpt off-day..

ape lg..merancang le nak wat something kan..

.

.

.

akhirnye tercipta la idea nak ke suatu bukit..

.

.


.

.

rancang punye rancang...sampai hr berkenaan..kol 8 kami dah terpacak kat tmpt parking bukit tersebut..

semangat gile kami sume..

.

.


ahaks..padahal bukit tu buka kol 9...

hahahahahaha

.

.

kasi ready camera dulu..

.

.

kami pon tgu la...sampai mase kami pon serbu le..


.

.

planning nak naik basikal..skali kedai basikal pon blom buka juga..



.

.

aduhai..ni la yg menunjukkan kami mmg begitu semangat pada hr off-day..hahahahaha..

kasi alas perut..kedai basikal dah buka..kami pon amik basikal...

dengan ghairah nye mendaki bukit2 bersama basikal...

singgah kejap kat zoo mini..tengok binatang yg ade...



dah dapat rehat kejap hilang kan mengah naik basikal..kami pon sambung perjalanan..
sangt la tgi bukit yg kami daki..sampai menolak basikal  la..hahahaha..xlarat punye pasal..
tapi bila sampai turun bukit..masing2 laju je..


nasib baik la xde insiden jatuh basikal..sbb ade yg dah hilang kawalan dah naik basikal tuh..
maklumlah basikal ramai pakai..maintenance pon kurang..



then kami pon sampai kat rumah 4 musim..sekali x dpt nak masuk da..ngah tukar musim sejuk..cet..klo x dah dpt main salji dah..xde rezki..

tp x dpt tgk salji dpt amik gmbr bunga2..
hehehehehe




tapi selepas tu ade la yg x larat dah nak naik basikal..so kami pon kembali ke pangkal jalan..


xpuas lg berjalan di bukit..so kami pon naik la bas..
nasib ade bas..klo nak menapak jalan kaki mmg xde makne dah la..baik blk tdo..hahahahaha






so sampai la kami ke suatu tasik..

lepak2 le borak2 dulu..sampai menikmati keindahan ciptaan tuhan...

 

  

 


dah puas bergambar sume..so kami pon balik ke pangkal jalan...


suatu pengembaraan yg best..hehehehehe




indah pemandangan jauh perjalanan..

adiooss..





No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails