CafeMom Tickers

~Followers~

24 May 2010

~Final Year Project And Design Presentation~

Selama menghilangkan diri sebentar dengan blogging..ni la last job saye kat UiTM tuh..tuk my Bachelor Degree (Hons) Mechanical Engineering...Tajuk saye buat xde sehebat student2 lain..tapi project ni la paling saya banyak information nak buat..supervisor pon amat menyokong sbb saye banyak tau psal kilang sawit..walaupon hakikat saye x berape minat nak keje kilang sawit yg hari2 kotor and extra dirty..tapi sye tetap lakukan..ini menunjukkan saye x kesah bekerja dalam keadaan yang tidak selesa...

ini la poster FYP saye...simple yet attractive...

poster ni patotnye saye hantar dulu approve by supervisor..tapi di sebab kan masalah yg melanda..saye hanye mampu email sahaja...tp ter tanye2 juga supervisor approve ke x..tapi saye main buat je..hahahahaha..suke hati je kan...tapi lepas presentation tanye balik die kate die x kesah sgt..alhamdulillah..xde le nak risau dah..

siap ade sampel tau..

setiap student ade 2 examiner...awal2 pagi dah de yg relax sbb due2 examiner dah dtg..tapi saye cam berdebar terlebih..dah nak dekat tghr baru sorg examiner dtg..tp examiner ni x bnyk tau sgt psl kilang sawit..tapi bukan examiner yg bnyk tanye..member die yg bnyk tanye..tapi soalan yg die bg mmg menunjukkn die xtau juga..saje nak psyco saye..hahahaha..terperangkap di situ..


nak lunch pon rase serba salah...tapi saye tetap balik rumah juga...tapi alhamdulillah la 2nd examiner x sampai lg mase ak berehat2..dlm kol 3 baru sampai..punye la sabar menunggu..student lain dah bnyk yg settle..

2nd examiner mmg sempoi giler..student lain die dok psycho giler..sampai meja saye..die punye nak tgk poster..sanggup berdiri dengar ak present..saye sgt respect la..saye sgt la happy selepas semua nye selesai...


pagi pakai biase je..ptg baru comel skit..ihiks...

ke esokan harinye ade presentation tuk design plak...Design saye CMM specimen holder...
saye mmg sgt bangga dengan creation saye..drawing totally mmg saye yg buat sendri..saye juga sgt bangga dgn diri saye...


presentation design was great...sgt happy..we r good designer maybe..ahaks..lepas je present kami melawat rakan2 lain yg present FYP hr tersebut...


ini sahaja lah report tuk kali ni..skang saye sudah officially a jobseeker...eh yeke..result pon blom kluar..klo de yg sangkut mcm mane..erkk..hrp2 xde la yg sangkott...saye sudah penat nak belajar..mate sy x jemu tgk buku..tolong la bg keje same saye..sy sanggop..janji duit masok..ahaks..

footnotes:saye terima sahaje offer mane2 yg ade title engineer..



2 comments:

aZHIeeDA said...

gudluck in the jobseeking!

aimi_sam said...

tq cyg...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails