CafeMom Tickers

~Followers~

29 November 2009

~~~LEBARAN 2009~~~





...ni la arfa adik saya..saje letak gambar ni....

Dah sebulan puase,skang tibe bulan Syawal lak.....Sebelum nak raye dah sibuk g shopping macam2..punye la sesak kl ngan manusia....yg bukan Islam pon amik kesempatan shopping sbb sale giler2 nak raye...



....Renungan sehari sebelum Syawal...


Hari ni dah raye ke-12, tp mood raye sume org still exist kan...so blom terlambat nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA...Maaf zahir dan Batin...klo ade salah silap, terkasar bahasa, terkutuk tak semena-mena, termakan, terminum...harap di maafkan..minta halal sume ye kengkawan...



...Prepare nak masok kn duit raye dlm sampol tuk sesape yg datang beraye kat umah je...


Kiteorg 1 family agak lambat balik kampong tahun ni...sbb adik2 still ade klas...so terpakse la balik sehari sebelom raye....kami pagi2 hr nak balik kampong dah dengar RMKL (Radio Malaysia Kuala Lumpur) nak dengar info traffic...dah dengar dah ade jem kat Nilai...papa pon decide nak lalu highway baru..highway LEKAS...lalu hgway baru lengang giler...lega sgt sbb dapat cross jem kat PLUS...klo x xtau la bila nak sampai...



...ketibaan kami di kampong terus ke bangsal nak tengok dorg masak pe...



...menyelerakan x...


Sesampai di kampong sedare yg lain ngah sibuk masak2...so dapat la kami tolong  sekejap...Tiba malam plak sepupu yg kecik2 n adik2 dah sibuk nak main bunga api ngan mercun..mane tak nye..papa n cik amin main sponsor dah sampai kan..ape lg..balon cukup2 le dorg...



...memang puas la kan...haisshhh...


...my happy family...






...with yaya n ogy...



Pada pagi raye, papa n afiq cam biase g solat raye kat masjid berdekatan...kami yg lain sibuk menyiapkan diri dan adik2...dah besar2 ni xde raye semangat sgt nak raye..tp happy sbb tgk adik2 kami yg kecik tu lincah nak beraye...selepas solat raye,kami sekeluarge bermaaf-maafan..dah bergambar bersama yg dah jadi rutin kiteorg..cume kali ni missing elle and arwah mak tok...miss them a lot...



...ngan arfa n aina...



...on the way to JB...


Selepas beraye di kampong kejap..kami pon bertolak ke JB...rutin kami juga bila time raye...tapi dah xbanyak rumah nak beraya...business duit raye tuk aku pon dah makin kurang...tp yg pelik raye kali ni..adik2 aku sempat berkaraoke lagi kat umah mak ngah..cet,mula-mula malu la konon..lepas tu dorg yg kongker...hahahaha...then selepas sume rumah di JB..kami pon pulang ke Batu Pahat..



...kesengalan melanda adik beradik...



....beraye lagi ni...tekun berborak...


Raye kedua plak,mision raye kami hanye di Batu Pahat...round la umah2 sedara belah mama....asal beraye umah sedare kat sini asyik makan je...tp paling best skali umah Tok Mo'men...ade satay..hahahaha..tu la juadah paling best kali ni...patot nye raye 1 hr pon dah cukup..tapi mendangkan esok stil ade..so xabeskan round hr raye kedua...



....sengit sengit...ogy ko bebel pe ogy???...



...juare dah kepenatan...


Menjelang malam..masing2 blur je xtau nak wat pe..maklomla tv pon xde..kami yg bw broadband pon xleh nak on9..nak loading 1 page bleh makan 1 hari...afiq pon kuar idea nak wat pertandingan main congkak...registration fee rm1...kumpul punye kumpul dapat la rm22...Dipendekkan cerita...juare nye adalah aku...yeeeeaaaa...'lesaplah duit raye korang..tu la lainkali kedekut nak bg aku duit raye..aku sapu habes...hahahaha'...


~To be continue~

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails