CafeMom Tickers

~Followers~

29 November 2009

~~~con't lebaran 2009~~~

walaupon sudah seminggu kelas berlangsung...mood raya still ade dlm hati ni...padehal report Design n Final Year Project blom siap2 lagi ni..nak juga pegi beraye..maklum la raye satahun sekali...nak2 plak taun ni dapat puase penoh..sape la yg xgembira nak meraikan nye...14 & 15 syawal dah di susun rapi2 ni...raya jom raye jom raye....

~14 Syawal 1430~

..miza bawa dr shah alam smpi 1st umah je...ternampak skit muka mok tersepit..hahahah..cema wit sha..

tuk hari ni mok dah plan dah awal2 nak raye kat mane...dengar2 ade la dlm 6 buah umah..haishh..masak nak raye sume umah tuh..tapi gagah kan diri juga..nak beraye juga...1st umah adelah umah Cik Ainul Nadzirah aka kob...sebelom hari kejadian die dah sibuk tanye kol bape nak gerak..plan nak gerak kol 9..tp ade masalah teknikal kol 930 baru gerak dr umah aku...kol 10 lebih sampai le 1st umah...

...ketibaan kami di sambut oleh hujan renyai2..hehehehe...penat budak 2 ekor ni tgu makannan xsampai2....

....kusyuk sungguh minah2 ni makan..xpandang kiri kanan dah...bergambar kejap kat umah ainul...

....lauk pauk yang sunggug menyelerakan....hepy nye dapat beraye....

masuk2 umah je dah bau ayam goreng..mmg selera giler la..mane x nye..kiteorg sume x bfast lagi..tu yg lapor semacam je..apelagi...serang le ape yg ade..kob sediakan nasi lemak sambal ikan bilis, ayam goreng, nasi impit, sambal kacang n bnyk lagi la..serius kenyang giler..tp spare juga..takot umah lain kang xleh mkn lak..


...shima n sha dok kat meja aina tuh...pantang btul korg klo jump camera...haiisss...

...ainul sampai2 je dah posing dah...hehehehe...aina kasi duit raye tau...haiiisshhh...

...meh la minum ribena...hehehehehe...

kemudian umah 2nd was my house...hehehehe...xde ape pon nak dihidang..cume kuih2 raye je yg ade..mama xde kat umah..ade kursus..tinggal papa, arfa n aina je kat umah...yg penting paling special..aku hidang air ribena..hahahaha..dah mcm iklan plak bunyi nye...tapi ksian mereka..kena dok kat meja study aina..papa dah booking dah meja depan tu...hehehehe


....tom n jerry pon rase best raye2 ni...tgk kat LCD besar plak tuh...haiiissshhhh...

.....makan lagi...hehehehe..miza nak juga interframe kete die tuh...

next destination adalah umah Kina...Kina ni ex-roomate shima...best g umah Kina..kiteorg dok layan tom n jerry with huge LCD...puas giler tgk kucing ngan tikus main kejar2...hahahaha...masing2 poyo je kate kenyang..tapi bantai kentang ngan nugget semacam je..hahaha..nak2 si sha..senyap2 je..tapi die lepas satu satu...hahahahaha

....selera btul makan rambutan tin..hehehehe...

next....umak mak long shima kat gombak...dapat la kiteorg tumpang solat kat sana...hehehe..tp sebelum tu shima dok hidang rambutan dlm tin..same juga..masing2 kate xnak la..tp habes juga1 tin...hahahahaha..tp ni la best..mak long shima siap bekalkan kuih tuk kiteorg bw blk..bekal dlm kete katenye..hehehehe...thanks mak long...

....pilih jgn xpilih..70% off tau....yg tu dah sarong dah tuh..sush nye nak pilih....

....cema nak juga ke???....lawa juga ni ek...emmmm....

pas tuh..masing2 blur nak raye kat mane lg..nak raye umah k chik miza dah cancel..k chik xde kat umah...so kiteorg pon decide nak g raye plak kat One Utama...hahahahaha...beraya sambil membeli belah plak...ihiks...dah puas meround...masing2 pon dah kepenatan..aku pon drive balik...so berakhirlah perjalanan beraye dan bershopping hr ni....

~~15 Syawal 1430~~

...on the next day...bangon pon agak lambat sbb smlm mmg meletihkan sungguh...plan tuk hr ni cuma 2 buah umah je...rumah aizura ngan k ainul...hot a long way to go baby..hehehehe.....tepat jam 11.30pm miza, mok n zam pon pick up aku kat umah...starting d journey...yeeehhhhaaaaa....tiba je umah zura..perggghhh...nak duduk je dah nmpk daging kambing memanggil2..hahahahaha....

....zam zam..ko ni mmg suke kena kan org kn..haiisshhh...


....bersame tuan rumah....

semasa sedang menjamu selera....amir, jijie n faiz pon sampi...kami pon sambong le melantak...hahahaha...daging kambing masih tidak di lupakan...the best meal of the day..ahaks...then kiteorg pon tumpang solat..after solat yg lain pon muncul..termasok lah mai yg dah lama kiteorg xjump...so surprise...


....snap2..dah jump camera masing2 xlekang nak posing je..ahaks...

selepas puas bergambar dan makan-makan..kami pon trus menuju ke rumah k ainul...sesampai je rumah ainul..kiteorg pon menjamu selera lagii...hahahaha..makn lagi...


....snapppy2...

then selepas umah k ainul..tanpa planning kiteorg pon beraye ke rumah amir...makan juga...hahahahaha....


....dah mlm pon nak bergambar lagi..hahahahaha....

rumah amir is the last rumah kiteorg beraye..jam pon dah menunjukkan kol 8..so kami pon beransur balik ke tempat masing2...

~~the end~~


No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails